Två kvinnor sitter bredvid varandra och gör pappersblommor. De ser glada ut.

Tusen blommor för mångfald

På skyltsöndagen arrangerades en pop up-verkstad för tillverkning av pappersblommor i Enter galleria i Boden. Aktiviteten som kommer att poppa upp på fler ställen framöver vill samla deltagare med olika bakgrund för att skapa tillsammans. Målet är att det ska bli en plattform för ömsesidig förståelse mellan Bodens invånare.

Fler blommande verkstäder

Vill du också lära dig att skapa vackra blommor i papper och samtidigt bidra till vårt arrangemang för mångfald och värme? Då är du välkommen att delta i nästa pop up-verkstad på tisdag 19 december. Vi håller till på entréplanet i Stadshuset mellan klockan 12.15-16.15. Det behövs ingen föranmälan - delta när det passar dig!

Genom att delta i pop up-verkstäderna bidrar du inte bara till konstnärligt skapande utan också till en starkare gemenskap och ökad förståelse bland Bodens invånare. 

Pop up-verkstad för blomtillverkning

Stor gemensam blomsterkrans

I mars når den gemensamma blomtillverkningen sin höjdpunkt när ett stort blomsterarrangemang i form av en imponerande krans kommer att hängas upp i taket av Enter Galleria. Detta konstverk kommer sedan att fungera som en symbol för den värme och mångfald som karakteriserar Boden.

Pop up-verkstäderna genomförs av projektet Fast Care-HERO Boden, som finansieras av Europeiska Socialfonden. 
- Vi hoppas att vår gemensamma blomsterkrans bidrar till att stärka social integration inom Bodens kommun och att den blir en blomstrande symbol för den rika mångfalden som finns här, säger Charlotta Lennartsdotter som är kommunikatör för Fast Care-HERO Boden.

Pop up-verkstad för blomtillverkning

Senast uppdaterad: 2023-12-06