Händer som gör en gemensam high five mot varandra.

Nominerade till Årets ledare 2024

Kultur-, fritids-, och ungdomsnämndens ledarstipendium, Årets ledare, delas årligen ut till ledare i Bodens kommun som på ett framträdande och engagerat sätt arbetat för en bred och socialt utvecklad fritidsverksamhet inom föreningslivet.

Ledarstipendiet har delats ut sedan 1992. I år är tre utsedda kandidater nominerade till Årets ledare 2024. Vinnaren utses av Kultur-, fritids- och ungdomsnämnden, och kommer att koras under SM-veckans folkfest After Sport mellan den 21–24 mars 2024. Stipendiet är 10 000 kronor.

De nominerade kandidaterna 

Stina Andersson - nominerad till ledarstipendiet 2024

1. Stina Andersson (Sävast AIF, fotboll F11)

Stina Andersson är en föredömlig ledare inom ungdomsidrotten. Som ledare i Sävast F11 utvecklar hon varje barn i laget där hon är huvudtränare.

Hon ser varje barn och uppmuntrar dessa varje träning och match, samtidigt som hon gör så att varje individ i laget får glänsa.

Mikael Carlsson - nominerad till ledarstipendiet 2024

2. Mikael Carlsson (Boden Handboll)

Mikael Carlsson är en drivande kraft bakom införandet av handboll för de allra yngsta i skolan. Hans varma hjärta för Bodens ungdomar skapar möjligheter för dem att upptäcka glädjen i handboll.

Genom sitt engagemang i Boden Handboll har han lyft staden, lockat högsta ligan till besök, och etablerat sig som en fantastisk ledare.

Frida Sandberg - nominerad till ledarstipendiet 2024

3. Frida Sandberg (Bodentravet)

Frida Sandberg är en otrolig ledare på Bodentravet som förtjänar stark uppmärksamhet för sitt engagemang och sin skicklighet i att involvera barn och ungdomar i ponnytrav. Med en omtänksam och drivande inställning skapar hon en trygg miljö, där både människor och hästar trivs. Frida har på kort tid som verksamhetsansvarig för travskolan i Boden omvandlat den till en välkomnande mötesplats, och hon har gjort travsporten tillgänglig för barn och unga i hela kommunen.

Som förebild för de som älskar sporten är Frida även utbildningsansvarig för gymnasieelevernas travutbildning i samarbete med Real gymnasiet i Luleå. Hennes passion och dedikation syns i det ökade antalet aktiva barn på travskolan, och Frida är en självklar ledare som skapar en trygg och öppen plats för alla, oavsett ekonomisk situation. 

Senast uppdaterad: 2024-04-03