Vy över Åcenter och Boden centrum en vinterdag.

Åcenters Trygghetsboende

Biståndsbedömt trygghetsboende är avsett för äldre människor som främst behöver stöd och hjälp i hemmet via hemtjänstinsatser. Trygghetsboendet är för dig som vill ha ett tryggare boende och mer gemenskap och lättåtkomlig service.

Här bor äldre som ännu inte behöver traditionellt äldreboende, men som av andra skäl är i behov av trygghet och människor runt sig. Personal finns på plats dygnet runt, men inte för vårdinsatser. Den som har behov av det nyttjar hemtjänst och hemsjukvård som i vilket eget boende som helst. Här handlar personalens insatser om stöd, sällskap, skapa aktiviteter och trygghet.

Åcenter

Åcenter kan erbjuda en social boendemiljö, tryggare vardag och möjlighet att umgås med grannar som liknar en själv. Platsen för boendet ligger centralt och ger dig närhet till livsmedelsbutiker, apotek, caféer och shopping med mera. Här finns också en stor uteplats med trevlig utsikt ner mot Bodån. Boendet har en stor och fin samlingslokal för aktiviteter och källarvåningen innehåller gymnastiksal och bastu för bokning med mera. Det finns Aktivitetssamordnare som hjälper till att samordna olika aktiviteter som exempelvis, promenader, sittgympa och Bingokväll eller andra aktiviteter. Busstrafikens centrum ligger på ett kort gångavstånd. Här har du kulturen nära med biosalong och även teaterutbud i din absoluta närhet.

På trygghetsboende anordnas minst en aktivitet per dag. Det kan vara allt från spel, bakning, högläsning, film, meditation, musik och dans till grillkvällar och surströmmingsfest. Det finns inga krav på att delta, men alla som vill får vara med.

Åcenter

"Det är jättebra här. Vi som bor på mitt plan brukar fika ihop och vi har ett stort fint kök, det använder jag alltid."
- Kerstin Smedberg som var en av de första att ansöka om plats här.

"Det är som vilken lägenhet som helst, men tryggare. Det finns alltid folk som kan hjälpa mig om jag behöver upplysning om något. Här finns fin personal och kamrater. Det är fantastiskt."
- Kurt Skogqvist.

Åcenter

Hur ansöker jag?

Du ansöker om biståndsbedömt trygghetsboende genom att ta kontakt med Biståndsenheten, telefontid måndag-onsdag samt fredag kl. 08.45-09.30. Telefon: 0921-627 08.

Läs mer om biståndsbedömt trygghetsboende och vad som gäller för att ansöka.

Du kan även skicka en skriftlig ansökan till:
Biståndsenheten
Bodens kommun
961 86 Boden

Senast uppdaterad: 2023-11-20