Gul byggnad med cykelparkering framför.

Erikslundens demensboende

Erikslunden är ett äldreboende med inriktning mot personer med demenssjukdomar. Boendet består av 54 lägenheter som är fördelade på sex avdelningar. Vid varje enhet finns gemensamhetsutrymme med TV och radio samt ett gemensamt kök och måltidsrum där vi äter tillsammans.

Alla lägenheter ligger på markplan i en naturskön miljö med tallskog, ängar, trädgård, grillplatser samt fina promenadstråk. Vid Erikslunden finns tillgång till bastu och bubbelbad, ett litet gym samt ett minnesrum. Minnesrummet är inrett med äldre, igenkännbara föremål från några årtionden tillbaka. I direkt anslutning till äldreboendet finns en kooperativ förskola, Barncompaniet.

Varje lägenhet är utrustad med trinettkök, stort badrum, medicinskåp, värdeskåp, trygghetslarm och säng. Övriga möbler tar den boende själv med sig och på så sätt blir lägenheten lik hemmet, vilket är viktigt för trivseln.

Aktiviteter planeras och genomförs vid respektive avdelning samt gemensamt på Torget, vår samlingsplats mitt i huset. Vi samverkar bland annat med Röda Korset, pensionärsorganisationer, olika kyrkliga samfund, förskolan Barncompaniet samt Vuxenskolan. Exempel på aktiviteter är sång och musik, bingospel, gymnastik, gudstjänst, utevistelse, tipspromenader, grädda våfflor, meningsfulla sociala samtal, korvgrillning och bakning.

Vid Erikslunden arbetar undersköterskor dygnet runt, samt sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast samt enhetschef och personalplanerare.

Boendet har en patientansvarig läkare som går rond en gång i veckan. Större delen av undersköterskorna har specialkompetens inom demensomsorg. Sjuksköterskor arbetar dagtid måndag till fredag, kvällar och helger finns de att tillgå vid behov.

Postadress: Erikslunden, Gammelängsgatan 2 E, 961 67 BODEN

Kontakta oss

Enhetschef - Bersån och Allén Telefon 0921-782 90
Enhetschef - Parken Telefon 0921-782 91
Bersån 0921-782 84, 782 85
Allén 0921-782 87, 782 88
Parken 0921 782 81, 782 82

Senast uppdaterad: 2020-10-29