Björknäsgymnasiet

 

Tidplan 2020 och tips för dig som går i grundskolan!

Vecka 14, slutet av mars

Webben öppnas. På www.fyrkantensgymnasier.se kan du se om något program inte startar i vårt område.
Nu kan du logga in på https://fyrkanten.dexter-ist.com och se ditt preliminära antagningsbesked. Om- och nyvalsperioden inleds 6 april. Studie- och yrkesvägledaren låser upp din ansökan om du vill göra en ändring.
Tänk på att en del kommuner utanför Fyrkantens gymnasiesamverkan inte tillåter om- och nyval. Kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på din skola.

27 April

Sista dagen för om- och nyval.
Efter 27 april kan man inte ändra ansökan längre.

Vecka 27, början på juli

https://fyrkanten.dexter-ist.com öppnas.
Här finns ditt slutliga antagningsbesked.

20 juli

Sista datum att tacka JA eller NEJ till erbjuden plats. Du gör detta val på https://fyrkanten.dexter-ist.com senast 20 juli. Om du inte svarar tappar du din plats!

6 augusti

Första reservantagningen sker via webben https://fyrkanten.dexter-ist.com/ Webben öppen för svar till den 12 augusti. Sedan görs reservantagningen manuellt fram till 4 september.

Fram till 4 september

Reservantagningen pågår.

Program

Bygg- och anläggningsprogrammet

Ekonomiprogrammet

El- och energiprogrammet

Estetiska programmet

Fordons och transportprogrammet

Introduktionsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Teknikprogrammet

Vård och omsorgsprogrammet

Gymnasiesärskolan

Björknäsgymnasiet 

Björknäsgymnasiet ligger mitt i Boden och har nära till såväl natur och fritid som till centrum, näringsliv och arbetsmarknad. Här finns all gymnasiekompetens samlad i en miljö där samverkan är naturlig, utbudet brett och attraktivt. 

Bert-Olov Ström, gymnasiechef sedan ett år tillbaka, menar att gymnasieskolan är en viktig faktor som gör Boden till en attraktiv ort att flytta till och stanna kvar på. Han har som mål att Björknäsgymnasiet ska vara det självklara valet för alla ungdomar i kommunen och ett spännande alternativ även för de som inte bor här. För att nå dit insåg han att man behövde ta nya grepp kring skolans varumärke och kommunikation och lyfta skolans många fördelar.  Onsdag den 27 november lanseras Björknäsgymnasiets utvecklade varumärke och nya logotyp. 

– Jag vill att så många ungdomar som möjligt vet vilken kvalitet vi har på Björknäsgymnasiet. Här kan ett aktivt kommunikationsarbete vara ett viktigt hjälpmedel, säger Bert-Olov Ström. 

Ny varumärkesplattform 

På uppdrag av Bert-Olov Ström har kommunikationschefen Jens Andersson arbetat fram en ny varumärkesplattform i samverkan med ett 30-tal rektorer och lärare.  Nu startar Björknäsgymnasiets varumärkesarbete på en grund som kan sammanfattas i frasen “Det börjar här”. 

– Vi bygger bilden av en gymnasieskola fylld med duktiga pedagoger, med en bra mix av utbildningar där du har hur mycket möjligheter som helst att gå vidare i livet, säger Jens Andersson.  

Här finns många yrkesförberedande program så efter studenten kan många kliva rakt ut i arbetslivet, eller läsa vidare vid högre utbildning. Det finns nu också en rad spännande tillval, som spelutveckling och ridning. 

De första stegen 

Den nya logotypen har utformats utifrån idén om en modern, inkluderande och tydlig grafisk lösning med framåtriktning, som även ska fungera digitalt.  

– Uttrycket i loggan är modernt, men inte hippt. Den kan ha associationer till en sociala medier-ikon, det är helt okej. Vi tar inte stöd i någon lång institutionell historia, vi är inte anrika, utan det är här och framåt, säger Jens Andersson. 

Inför lanseringen har elever på teknikprogrammet gjort en film i samarbete med kommunikationskontoret på Bodens kommun. Med varumärkesplattformen som utgångspunkt visas gymnasieskolans breda utbud från elevernas perspektiv. Musiken till filmen har elever från estetiska programmet gjort.  

Följ @bjorknasgymnasiet_boden på Instagram.

 

Björknäs naturprogrammet

Senast uppdaterad: 2020-06-29