Estetiska programmet

Är du studiemotiverad och älskar musik? Vill du förena nytta med nöje? Då är estetiska programmet rätt val för dig. Hos oss kan du utvecklas musikaliskt efter dina egna förutsättningar, samtidigt som du får en bred högskoleförberedande examen. Efter tre år hos oss står många studievägar öppna.

Musikgymnasiet - för dig som är studiemotiverad och älskar musik!

På Björknäsgymnasiet finns estetiska programmets musikinriktning, eller Musikgymnasiet som vi kallas i folkmun. Vi har lång erfarenhet, välutbildade och engagerade lärare, fina lokaler och fantastiska elever. Allt detta kan du läsa mer om under flikarna i vänstermenyn. 

En stor fördel med estetiska programmet är den valfrihet utbildningen erbjuder. Kursutlägget på programmet gör att du enkelt kan se till att få det som kallas särskild behörighet till högskolestudier, det vill säga samma behörighet som  samhällsvetenskapsprogrammet ger. Samtidigt får du en god musikalisk grund att stå på.

Läs mer under Mer om Musikgymnasiet i vänstermenyn och bläddra gärna i vår informationsfolder i PDF-format! Klicka på länken: Musikgymnasiet-infofolder.

Luciatåget från Musikgymnasiet

Du kan följa med i vad som händer här på Musikgymnasiet genom att gilla vår Facebooksida Musikgymnasiet i Boden och följa Musikgymnasiet i Boden på Instagram.

Du kan också alltid höra av dig för att få svar på frågor eller om du vill komma och hälsa på oss. Välkommen!

Kontakta oss!

Programsamordnare Estetiska programmet:
Hans Östlund. E-post: hans.ostlund@boden.se Tfn: 070-351 18 20
Kristina Bergdahl. E-post: kristina.bergdahl@boden.se Tfn: 070-620 29 05

Ladda ner dokument
Estetiska programmet
Senast uppdaterad: 2018-12-14