Elevintervjuer

 

Isak Dalberg - Elev, GD- programmet

Isak Dalberg
3:e året på GameDev-programmet

Varför var GameDev-programmet rätt för just dig?
Ända sen jag gick var liten har jag haft ett driv och intresse för att skapa upplevelser för andra, och spelutveckling gav mig verktygen att stärka den möjligheten. Jag deltog i flertal spelutvecklingsrelaterade evenemang och alla frågade mig om jag hade besökt Boden. Då jag fick höra att det GD skulle starta 2021 var det ett självklart förstahandsval för jag älskar datorer.

Vad är det bästa med att gå GD?
Frihet under ansvar. Våra lärare ger oss elever chansen att gå så långt vi vill och förmågan att skapa mer. Vi diskuterar ofta kod, design och mer efter skoltid. Dessutom så finns det ett gym i samma byggnad om du ska bli en stark gamer.

Finns det något som varit extra kul att lära sig?
Att skapa tillsammans. Detta har tillgängliggjort att jag, Leo Stoltz, och Max Hjertberg har kunnat grunda ett AB fokuserat på spel.

Hur är det att gå på GameDev-programmet? BBP? Björknäs?
GameDev är väldigt intressant eftersom det inte finns ett spelutvecklingsbaserat program på denna skala och som första klassen för programmet har vi prövat på allt möjligt och satt många exempel för framtida generationer av klasser. Lokalerna som vi sitter på har varit perfekta för att uttrycka sig på eftersom vi har tillgång till utrustningen nästan hela dagarna.

Vad vill du göra efter skolan tror du?
Efter skolan ska jag driva AB ute på BBP med att hjälpa av Boden Game Camp och hjälpa nykomlingar att nå sina drömmar.

Vad tycker du att någon som ska välja program borde tänka på?
Om du gillar att skapa och uttrycka dig själv för att nyttja andras bästa ska du söka. Det krävs inga förkunskaper och resten löser sig.

Senast uppdaterad: 2024-02-01