Examensmenyer

Boka bord på restaurangen

Februari 5, Wild West

Förrätt
Tortillas con Cangrejo de rio med balsamicomarinerad exotisk fruktsallad.

Varmrätt
BBQ-marinerad t-bone steak och ribs, srirachamajo, lökringar och sötpotatispommes.

Dessert 
Salty caramel cheesecake på oreo-botten, serveras med syrliga bär.


Februari 12, Kärlekens kväll

Förrätt
Sotad fröyalax med ättiksgrönsaker, pepparotscrème samt senap- och honungssås.

Varmrätt
Savoykålsinlindad lammytterfilé med inkokta pärllökar och sötsur dillsky. Serveras med ljuvlig jordärtskockspuré.

Dessert 
Hallon- och vaniljpannacotta med citruskompott och honungsflarn.
 

Februari 19, En kväll för Blå bandet

Förrätt
Arancini - risottobollar
Med kycklingspett teriyaki, två variationer på aioli och friterade grönkålschips.

Varmrätt
Hängmörad oxfilé
Lågtempererad oxfilé med pepparsås, grillad sparris, ugnsbakade tomater och potatiskaka.

Dessert 
Ljummen brownie
med limecrème, hallon, passionsfrukt och kanderade limechips.


Februari 26, Frozen

Förrätt
Varmrökt fjällröding
med pepparrotskräm, selleri, fänkål, parmesanchips, ruccola och smörstekt toast melba.

Varmrätt
Smörbakad torskrygg
serveras med torkat äpple, rostade pinjenötter, ljuvlig morots- och potatispuré och aioli.

Dessert 
Chocolate fudge brownie
med tryffeltäcke, mintig grädde och mynta.

 

Mars 11, En kväll för Barncancerfonden

Förrätt
Grillad portabellosvamp
Marinerad portabellosvamp fylld med mozzarella, pesto, färsk spenat, tomat och rostade pinjenötter.

Varmrätt
Kalvfilé Oscar med choronsås, färsk sparris, hummer, tryffel och potatiskroketter.

Dessert 
Kardemummadröm
Crème brûlée med smak av kardemumma, toppad med färska syrliga bär.


Mars 18, Dinner fit for a king

I samband med estetiska programmets musikal Rock of Ages erbjuds denna bankettsupé.
Pris inklusive musikalbiljett: 550: -


Förrätt
Cavolo verde
Lyxiga snittar med löjrom, smetana, picklad rödlök och krispig grönkål.

Varmrätt
Royal Norrland
Hängmörad oxfilé med madeirasås, kantareller, rårörda lingon, rimmat fläsk med pärllök och pommes duchesse.

Dessert 
Skandinaviens guld
Skogens guld uppbyggd på krämiga bitar av brownie, tillsammans med philadelphia blandning på grädde och hjortron.

 

Mars 25, Unicorns and rainbows

En Pride inspirerad kväll med frihet, kärlek och glädje.
Klädkod – formell och färgglatt


Förrätt
Tre olika ostron
Pocherat ostron i japansk sake tillsammans med päronslaw.
Ostron toppad med mignonette, champagnegelé samt löjrom.
Ostron Rockefeller, béchamel med spenat, sauterade champinjoner tillsammans med panko.

Varmrätt
Lammracks med rostade pistaschnötter tillsammans med blomkålspuré, hallonsås och rotfrukter.

Dessert 
Två små bakelser
Smakrik choklad och espresso, en red velvet tillsammans med chokladtryfflar.

Boka bord på restaurangen

Senast uppdaterad: 2020-01-28