Examensmenyer

Boka bord på restaurangen

Examenskväll 7 oktober 

Förrätt 

Kallrökt lax med äpple och pepparrot serveras i tunnbröd med Kalixlöjrom 

Varmrätt 

Grillad älgfilé med ugnsrostade rotfrukter och viltsås 

Dessert 

Hjortron Crème brûlée med åkerbärssorbet  

 

Examenskväll 14 oktober, tema Alice i underlandet 

Förrätten  

Kantarellsoppa toppad med chiliolja serveras med vitlöksbröd 

Varmrätt  

Marinerat älginnanlår med hasselbackspotatis och pepparsås toppas med chips på rotfrukter och grönkål 

Dessert  

Brownie med vitchoklad, espressoglass, riven choklad och mynta 

 

Examenskväll 25 november 

Förrätt   

Kantarellsoppa med torkat renkött, lingon, grönkålschips och baconbröd med smak av västerbottenost 

Varmrätt  

Reninnanlår med potatispuré, ugnsbakad rotfruktsblandning, rödvinssås, sötpotatischips, sparris och lingon 

Dessert  

Browniebitar med hallonsorbet, havreflarn, coulis på hjortron och kanelstekta äpplen 

Boka bord på restaurangen

Senast uppdaterad: 2020-11-16