Lunchmenyer hösten 2020
Hos Restaurang Viljan i Boden är du i trygga händer, där innovativ mat lagas av passionerade personer som utbildar sig till kock. Här kan du njuta av en riktig festmåltid i gott sällskap.
Trerättersmenyerna ändras varje vecka beroende på säsong, tillgängliga råvaror och inspiration. Förvänta dig förrätter som våfflor med Västerbottenost, rökt lax och tomatsallad, eller pilgrimsmusslor med citron, lagerblad och rosmarinolja. Sedan kan man få huvudrätter som kalv med svampsås och gratinerad gnocchi eller flankstek med knaprig bacon, getostkräm och rödvinssky.
Restaurang Viljan i Boden visar upp de bästa talangerna som den kommunstyrda kockskolan har att erbjuda. Råvarorna är alltid ekologiska och när möjligt lokalproducerade. Som avslutning på måltiden kan du få goda desserter som ricottabakelse med hasselnötter och bär eller syrlig cheesecake med färska bär och kaksmulor.
Sätt dig till bords hos Restaurang Viljan på Idrottsgatan 4 och hänförs av nytänkande rätter. Det tar endast en minut att gå till Björknäs busstation. Boka bord på restaurangen.
Lunch 15 september
Förrätt
Snittar med matjessill och västerbottensost & laxrullar med pepparrot
Varmrätt
Baconlindad fläskkarré med sardellsmör och rostad potatis
Efterrätt
Cheesecake med höstens bär
Lunch 16 september
Förrätt
Kantarelltoast med gorgonzola, timjan och vitlök
Varmrätt
Viltgryta med höstens finaste primörer
Dessert
Björnbärsglass med vit chokladsås och färska blåbä
Lunch 23 september
Förrätt
Kantarellsoppa med knaperstekt bacon och parmesanchips
Varmrätt
Porchetta på fläskkarré med ugnsrostad potatis, ruccola och gräddsås
Dessert
Key lime mousse med frasigt flarn och vaniljglass
Lunch 30 september
Förrätt
Klassisk räkcocktail med hanskalade räkor
Varmrätt
Krämig skaldjursrisotto med räkor, blåmusslor och färsk spenat
Dessert
Ljummen chokladfondant med hallonsorbet och färska bär
Lunch 6 oktober
Förrätt
Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips. Serveras med vitlöksbaguette
Varmrätt
Varmrökt laxsida serveras med färskpotatissallad och avokado samt grillad citron
Dessert
Savarin med inlagda körsbär och havrecrumble
Lunch 13 oktober
Förrätt
Toast Skagen med löjrom på grillat surdegsbröd
Varmrätt
Rödvinskokt höstlamm. Rosmarinsky och potatispuré med Chevré. Höstens primörer
Dessert
Äppelkaka med vaniljsås i glas
Lunch 21 oktober
Förrätt
Krämig soppa på karljohansvamp med knaperstekt bacon och rosmarinbröd
Varmrätt
Lågtempererad älg med vitlök, örter, rostade rotfrukter och rödvinssås
Dessert
Saftig äppelkaka med kanel, lingon toppas med söt kolasås
Lunch 4 november
Förrätt
Fiskarhustruns fisksoppa med räkor
Varmrätt
Tjälknöl serveras med potatisgratäng, kantareller, spenat, broccoli och bakade tomater
Dessert
Driva på frusen älv. En syrlig pannacotta smaksatt med svarta vinbär och lime ganache
Lunch 18 november
Förrätt
Liten råraka med laxtartar och pepparrotsost
Varmrätt
Majskyckling med rotfrukter, knaprigt bacon och pommes Massenet tillsammans med dragonsås
Dessert
Söta gröna päron med pistageglass och kaksmulor
Boka bord på restaurangen