restaurang viljan

Lunchmenyer våren 2020

Hos Restaurang Viljan i Boden är du i trygga händer, där innovativ mat lagas av passionerade personer som utbildar sig till kock. Här kan du njuta av en riktig festmåltid i gott sällskap.

Trerättersmenyerna ändras varje vecka beroende på säsong, tillgängliga råvaror och inspiration. Förvänta dig förrätter som våfflor med Västerbottenost, rökt lax och tomatsallad, eller pilgrimsmusslor med citron, lagerblad och rosmarinolja. Sedan kan man få huvudrätter som kalv med svampsås och gratinerad gnocchi eller flankstek med knaprig bacon, getostkräm och rödvinssky.

Restaurang Viljan i Boden visar upp de bästa talangerna som den kommunstyrda kockskolan har att erbjuda. Råvarorna är alltid ekologiska och när möjligt lokalproducerade. Som avslutning på måltiden kan du få goda desserter som ricottabakelse med hasselnötter och bär eller syrlig cheesecake med färska bär och kaksmulor.

Sätt dig till bords hos Restaurang Viljan på Idrottsgatan 4 och hänförs av nytänkande rätter. Det tar endast en minut att gå till Björknäs busstation. Boka bord på restaurangen

4 februari 

Förrätt
Tomatsoppa med lagrad ost, spröda filodegsrullar med kryddigt oxkött och myntasås.

Varmrätt
Lågtempererad rostbiff med hasselbackspotatis, ugnsbakade tomater och rotfrukter med krämig rödvinssås.

Dessert
Frusen vaniljcheesecake på digestivebotten med limesås och färska hallon.

6 februari 

Förrätt
Räkcocktail med soltorkade tomater och avokado.

Varmrätt
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky, serveras tillsammans med svartkålschips.

Dessert 
Grillade persikor med ingefärslag, rostade mandlar och salt vaniljgrädde.

11 februari

Förrätt
Smördegsstrut med räkor & skaldjur. Citronmarinerad fänkål.

Varmrätt
Ugnsbakad sej med jordärtskocka, forellrom och pommes duchesse samt friterat chips.

Dessert
Chokladpaj under daimtäcke med vit chokladpannacotta och vit chokladmousse.

13 februari

Förrätt
Lättgravad lax med syltad bön- och lökmix, smörade morötter och en örtdressing.

Varmrätt
Kryddiga hamburgare med klyftpotatis, serveras med chili-och basilikadressing.

Dessert 
Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt.

20 februari

Förrätt
Liten toast med kyckling och fläsk serveras med sareptasenapsskott, picklad gurka och honungscrème.

Varmrätt
Halstrad lax med krispig gurka och rättika toppas med dill och pepparrot.

Dessert 
Viljans semla. Liten semla med mandelmassa, kardemumma och grädde.

27 februari

Förrätt
Miniwraps med räk- och krabbemulsion serveras med en havssallad.

Varmrätt
Viltfärsbiffar med mandelpotatis, karamelliserad rödlök och lingongelé.

Dessert 
Klassisk crème brûlée med färska hallon.

12 mars

Förrätt
Gazpacho med vitlöksbröd.

Varmrätt
Grillad entrecôte med kalla marinerade grönsaker, majonnäs och mangochutney.

Dessert 
Ugnsbakad brownietårta, toppas med oreokakor.

2 april

Förrätt
Fetaostpaj med champinjoner, syrad silverlök och ruccola.

Varmrätt
Koreansk bbq med fläskkarré serveras i romansalladsblad tillsammans med kimchislaw.

Dessert 
Mojitoglass med mynta, marinerade exotiska frukter och chokladsmulor.

21 april

Förrätt
Gravat viltkött med toast på syrliga äpplen och Västerbottensost.

Varmrätt
Fjällröding med beurre blanc och äppelsallad serveras med små getostpajer, knaprigt bacon och ugnsrostade tomater.

Dessert
Söt hasselnötsbrownie med syrlig Philadelphia-crème.

7 maj

Förrätt
Kyckling- och avokadosallad med getostsnitt, toppas med dijonsenap.

Varmrätt
 Röding med grönsaker i brynt lingonsmör, tillsammans med färska örter.

Dessert 
Rabarberkompott med lättvispad grädde och mandelflarn.

12 maj

Förrätt
Liten skaldjurstallrik.

Thailändsk soppa på gröna tomater och färska handskalade räkor. Pumpacréme med hummersky och rostade pumpafrön
på grillad toast.

Varmrätt
Texas chili på högrev med färsk chili serveras i bakat bröd. Spenat och sötpotatispaj toppad med parmesan. Guacamole & gräddfil.

Dessert
Mjukglass med smak av vanilj, varm chokladsås och strössel. Mörk chokladbrownie med flamberad frukt.

19 maj

Förrätt
Krispig fisk- och skaldjurstacos med het mango- och avokadosalsa i små skal, bakade i gjutjärnspanna.

Varmrätt
Kyckling- och ankkorv serveras med krämig potatispuré, svartpepparsky, pumpasenap och picklad gulbeta.

Dessert
Passionscurdpaj som serveras med frasiga italienska marängtoppar.

26 maj

Förrätt
Lyxig saffransrisotto med skaldjur och gremolata med pilgrimsmusslor och blåmusslor.

Varmrätt
Ankbröst med örtpolenta och apelsinbräserade morötter, spetskål och en härlig apelsinsky samt vårens primörer.

Dessert
Pannacotta med jordgubbskompott, fransk citrusmaräng och krossade drömmar.

Boka bord på restaurangen

Senast uppdaterad: 2020-01-28