Sex personer i kockhattar håller om varandra och skrattar.

Lunchmenyer hösten 2020

Hos Restaurang Viljan i Boden är du i trygga händer, där innovativ mat lagas av passionerade personer som utbildar sig till kock. Här kan du njuta av en riktig festmåltid i gott sällskap.

Trerättersmenyerna ändras varje vecka beroende på säsong, tillgängliga råvaror och inspiration. Förvänta dig förrätter som våfflor med Västerbottenost, rökt lax och tomatsallad, eller pilgrimsmusslor med citron, lagerblad och rosmarinolja. Sedan kan man få huvudrätter som kalv med svampsås och gratinerad gnocchi eller flankstek med knaprig bacon, getostkräm och rödvinssky.

Restaurang Viljan i Boden visar upp de bästa talangerna som den kommunstyrda kockskolan har att erbjuda. Råvarorna är alltid ekologiska och när möjligt lokalproducerade. Som avslutning på måltiden kan du få goda desserter som ricottabakelse med hasselnötter och bär eller syrlig cheesecake med färska bär och kaksmulor.

Sätt dig till bords hos Restaurang Viljan på Idrottsgatan 4 och hänförs av nytänkande rätter. Det tar endast en minut att gå till Björknäs busstation. Boka bord på restaurangen.

Lunch 15 september

Förrätt  

Snittar med matjessill och västerbottensost & laxrullar med pepparrot 

Varmrätt 

Baconlindad fläskkarré med sardellsmör och rostad potatis  

Efterrätt 

Cheesecake med höstens bär  

 

Lunch 16 september

Förrätt 

Kantarelltoast med gorgonzola, timjan och vitlök 

Varmrätt 

Viltgryta med höstens finaste primörer 

Dessert 

Björnbärsglass med vit chokladsås och färska blåbä

 

Lunch 23 september

Förrätt 

Kantarellsoppa med knaperstekt bacon och parmesanchips 

Varmrätt 

Porchetta på fläskkarré med ugnsrostad potatis, ruccola och gräddsås 

Dessert 

Key lime mousse med frasigt flarn och vaniljglass

 

Lunch 30 september

Förrätt 

Klassisk räkcocktail med hanskalade räkor 

Varmrätt 

Krämig skaldjursrisotto med räkor, blåmusslor och färsk spenat 

Dessert 

Ljummen chokladfondant med hallonsorbet och färska bär 

 

Lunch 6 oktober

Förrätt

Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips. Serveras med vitlöksbaguette

Varmrätt

Varmrökt laxsida serveras med färskpotatissallad och avokado samt grillad citron

Dessert

Savarin med inlagda körsbär och havrecrumble

 

Lunch 13 oktober

Förrätt

Toast Skagen med löjrom på grillat surdegsbröd

Varmrätt

Rödvinskokt höstlamm. Rosmarinsky och potatispuré med Chevré. Höstens primörer

Dessert

Äppelkaka med vaniljsås i glas

 

Lunch 21 oktober

Förrätt 

Krämig soppa på karljohansvamp med knaperstekt bacon och rosmarinbröd 

Varmrätt

Lågtempererad älg med vitlök, örter, rostade rotfrukter och rödvinssås

Dessert

Saftig äppelkaka med kanel, lingon toppas med söt kolasås 

 

Lunch 4 november

Förrätt 

Fiskarhustruns fisksoppa med räkor 

Varmrätt 

Tjälknöl serveras med potatisgratäng, kantareller, spenat, broccoli och bakade tomater

Dessert 

Driva på frusen älv. En syrlig pannacotta smaksatt med svarta vinbär och lime ganache 

 

Lunch 18 november

Förrätt 

Liten råraka med laxtartar och pepparrotsost

Varmrätt 

Majskyckling med rotfrukter, knaprigt bacon och pommes Massenet tillsammans med dragonsås

Dessert 

Söta gröna päron med pistageglass och kaksmulor 

Boka bord på restaurangen

Senast uppdaterad: 2020-11-16