Luleå tekniska universitet

Du som bor i Boden kan enkelt studera vidare på LTU. Att ta bussen från Boden till universitetet tar ca 30 minuter, men vi har även många alternativ till distansstudier. 

Besök oss

Funderar du på om Luleå tekniska universitet passar dig? Att välja rätt universitet är ett svårt - men viktigt - val. Ett val som bara du kan göra. Kom på besök och bilda dig en egen uppfattning. Vi är säkra på att du kommer att trivas, för en stor del av er som besöker universitetet i samband med sitt valkval söker sedan hit. Välkommen! 

Sveriges bästa studentmiljö – vi bygger den!

På Luleå tekniska universitet finns ljusa och fräscha lokaler med många sociala ytor för dig som student. Vi har caféer och restauranger i nästan varje byggnad och studieplatser i varje hörn. Välkommen till Sveriges bästa studentmiljö!

Våra forskare är dina lärare

På Luleå tekniska universitet är dörrarna öppna mellan studenter och forskare, som också är dina lärare. Forskning i världsklass i kombination med universitetets stora företagsnätverk ger dig en utbildning av hög kvalitet.

Upplev studentlivet

Kultur, politik, uteliv, idrott och föreningar – när föreläsningar och tentaplugg är över börjar det andra studentlivet. Stora delar av Luleå tekniska universitet är öppet dygnet runt vilket bidrar till spontana möten, nya intressen och livslånga vänskaper.

Senast uppdaterad: 2020-11-16